Seu corporativa

Centre Administratiu i de formació de HaciensasBio.

FOTOS

DESCRIPCIÓ

 

Dins de la finca Ecològica La Albuera, HaciendasBio ens va explicar que volia projectar un edifici per ubicar uns espais de treball per a l’administració i direcció de l’empresa així com per formar els actuals i futurs treballadors. La petició va ser que es volia un edifici que representés a l’empresa, és a dir, dissenyar la Seu Corporativa.

Després de realitzar un treball de disseny estratègic de la ubicació dels diferents edificis, es va triar el lloc mes llunyà i protegit pel que fa a l’accés de la finca. L’edifici, en tractar-se d’el lloc més íntim de l’empresa, on es prendran decisions importants i d’on sortiran els futurs treballadors, es va dissenyar amb una forma tancada en sí mateixa i amb un pati interior, actuant com a cor i element de relació de totes els espais interiors, a part de ser un element tradicional de l’arquitectura de la zona. Amb una forma quadrada senzilla, l’edifici es distribueix en dues plantes: la planta baixa de caràcter públic i polivalent on a través de les fusteries del pati, els espais interiors es connecten transformant les seves dimensions segons les necessitats funcionals que es requereixin, i la planta primera amb espais de treball i la sala de juntes.

Els materials principals proposats van ser la terra i la fusta. Les façanes, gràcies a un sistema d’aïllament tèrmic exterior (SATE) mostren un acabat de calç natural pintada amb pintura del mateix material a sobre de plaques d’aïllament de suro adherit als murs portants de tàpia. Per l’interior, els sostres, fusteries i tancaments de fusta contrasten amb les parets exteriors de terra. El pati interior es va dotar d’una font d’aigua integrada amb un banc perimetral que aporta frescor a l’interior de l’edifici. La coberta es complementa amb un sistema de tendalls automatitzats per al control de la llum i radiació solar permetent la gestió bioclimàtica del comportament tèrmic de l’edifici.