Cases a Pals

Dos habitatges unifamiliars adossats a la localitat de Pals.

FOTOS

DESCRIPCIÓ

A una parcel·la amb un desnivell pronunciat i rodejada de vegetació boscosa, situada a la zona de la urbanització de Mas Tomasí de Pals, vam projectar dos habitatges de 230m2 i soterrani de 140m2 cadascun.

Vam voler integrar la nova construcció al paisatge amb la utilització de materials naturals i colors terrossos típics de la població de Pals. La pedra, gràcies a les seves capacitats portants, la vam utilitzar per a la contenció de terres i formació de rampes, escales i plataformes que solucionen el desnivell del terreny entre la cota del carrer i la planta baixa dels habitatges. Tota la façana dels edificis en la seva franja de planta baixa es va revestir amb la mateixa pedra per tal de minimitzar l’impacte de la construcció amb la naturalesa i vegetació de l’entorn i s’obren al jardí privat amb sortida directa a una terrassa perimetral a tota la construcció i amb una pèrgola adjunta a aquesta que garanteix la protecció solar. Es van preservar el major nombre d’arbres existents possibles dotant així també de privacitat l’interior de la parcel·la.

Els habitatges consten a planta baixa d’una habitació extra, un bany de cortesia juntament amb la sala d’estar, el menjador i la cuina. A planta primera hi ha 3 habitacions tipus suite i un espai obert polivalent utilitzable com a estudi o espai de jocs. Els paraments interiors són tots de termoargila arrebossada amb argila i pintada amb pintura d’argila. Els cel rasos i trasdossats són a base plaques de cel·lulosa que són més ecològiques i saludables que les convencionals plaques de cartró-guix.

L’ambient projectat per a l’interior dels habitatges és fresc i natural que s’obté gràcies a l’ús de materials ecològics i naturals. Tota la il·luminació és LED amb una tonalitat càlida per a les estances i habitacions i més freda i blanca per a les zones de treball com ara a la cuina. S’ha previst realitzar una instal·lació amb caldera de biomassa per a la producció d’aigua calent sanitària i sistema de calefacció.