Casa a Eivissa

Habitatge Unifamiliar aïllat a Eivissa.

FOTOS

DESCRIPCIÓ

En una parcel·la de 1.400 m2 de superfície, vam projectar un habitatge unifamiliar aïllat de 500m2 sobre rasant en planta baixa i planta primera i amb una planta soterrani de 450m2.

El desnivell del terreny, es va tractar amb l’aparició de plataformes horitzontals a diferents nivells que permeten absorvir la diferència de cotes entre el punt més elevat on hi ha l’accés a l’interior de l’habitatge i el punt inferior on hi ha l’accés des del carrer a la parcel·la.

En planta baixa es va situar tot el programa més públic, és a dir, sala d’estar, menjador, sala de descans, cuina, etc. En planta primera es van agrupar totes les habitacions i sales higièniques, algunes tipus suite. Tots els espais interiors són grans i mitjançant mecanismes lliscants es poden connectar o tancar segons la privacitat que es desitgi en cada moment. Des de planta primera, hi ha una escala que permet accedir a la coberta on hi ha una petita làmina d’aigua i espai solarium.

Es tracta d’un habitatge que s’obre totalment a l’exterior a través de grans obertures vidriades protegides amb pèrgoles i paraments de control solar mòbils. Totes les estances s’orienten al jardí privat de la casa el qual disposa de zones de descans, vegetació i una gran piscina. El color de les façanes és el blanc, donant la imatge eivissenca tradicional però integrada en un disseny modern amb elements sostenibles introduïts al sistema constructiu i dels seus materials. L’arrebossat exterior és de calç natural aplicada sobre plaques d’aïllament de suro per assegurar el bon comportament tèrmic de tota la pell de l’edifici. La pintura interior i exterior és de calç natural permetent així paraments totalment transpirables propicis per a espais orgànics i saludables per als usuaris, característics de la bioconstrucció.

Gràcies a la posició i orientació de l’edificació, es poden gaudir de vistes panoràmiques de la costa i de la ciutat d’Eivissa. El tractament sostenible i bioclimàtic va ser un factor sempre present al disseny degut a les condicions climatològiques predominants de l’illa.