Neix el Cloudhousing, una nova manera de viure

Tenim les mateixes necessitats d’espai a casa durant totes les etapes de la nostra vida? Té sentit tenir tots els serveis d’un habitatge individualitzats quan els fem servir menys d’un 5% de la seva vida útil? Saps quants metres quadrats estan en desús que podrien aprofitar-se? Som conscients de la repercussió mediambiental que té la construcció d’edificis a les ciutats?…

Degut a fer-se aquestes preguntes i segurament moltes altres, neix el CLOUDHOUSING, un concepte creat per Mariona Soler de Vida+fàcil (www.vidamesfacil.com), on ella mateixa el defineix com un concepte d’habitatge que potencia la flexibilitat i la comunitat per aproximar el mercat immobiliari a les necessitats de les persones per trobar una sortida sostenible de la crisi de l’habitatge. La peça clau del cloudhousing són edificis que combinen pisos, espais comunitaris i serveis comuns per als usuaris sota un model de pagament per ús.

Aquests edificis es basen en tres conceptes:

Espais de residència, on els usuaris podran viure als habitatges durant el temps i superfície contractats. Espais comunitaris pels habitants com per exemple locals de rentadores comunitàries on poder reservar la rentadora per temps, sense necessitar comprar l’electrodomèstic (sistema molt usat als països escandinaus); o serveis comuns com per exemple petites biblioteques etc, podent-hi accedir com a usuari de tot el sistema. I finalment, donar serveis al barri, com per exemple arreglar mobles, bicis, organitzar compres comunitàries de menjar ecològic, etc.

D’aquesta manera, es podria arribar a entendre aquests edificis com a “illes” d’una xarxa de serveis socio-culturals a les ciutats, cosa que també ajudaria a l’administració a disminuir la càrrega de manteniment de les seves biblioteques i moltes altres opcions que sorgirien amb el temps.

Per altra banda, i no menys important, aquest sistema desencadenaria una economia associada molt interessant. Des de l’inversor immobiliari que pot trobar una altra opció interessant per invertir, els gestors d’aquests centres (tutelats per la plataforma cloudhousing), fins els proveïdors de tota mena de productes i serveis convenients.

Aquesta idea està en fase beta però la Mariona ja l’ha presentat a diversos congressos i concursos d’idees d’arquitectura a Espanya i Sud-Amèrica tenint una gran acceptació i interès per desenvolupar aquest sistema.

Imagina que poguessis canviar de pis per un més gran perquè decideixes anar a viure amb la teva parella pràcticament d’un dia per l’altre sense fiances ni gestions per contractar la llum, aigua i internet cada vegada. Imagina que per ser usuari d’aquesta comunitat, poguessis allotjar-te en qualsevol dels seus centres repartits pel món per un preu assequible i amb tots els serveis com si estiguessis a casa teva. Imagina que vius en un habitatge bio compatible lliure de tòxics i molt eficient energèticament.

Tot això i molt més serà possible ben aviat!!

El post d’avui no parla directament de la bioarquitectura però sí té molt a veure amb l’essència de posar un granet de sorra per fer d’aquest món, un món més just. M’encantarà que comparteixis la teva opinió perquè m’interessa molt la teva resposta! Si vols que escrigui sobre algun altre tema que t’interessi, serà un plaer poder-ho fer. Si has trobat valuós aquest article, comparteix-lo al Facebook, Twitter i LinkedIn, perquè més gent el pugui disfrutar.

Mil gràcies!!